Δέκα χρόνια στη Κύπρο συμπληρώνει η ICTS και στόχος για το 2019 είναι να διακριθεί ως ο κορυφαίος εργοδότης της Κύπρου

12 Απριλίου 2019

Δέκα χρόνια στη Κύπρο συμπληρώνει η ICTS και στόχος για το 2019 είναι να διακριθεί ως ο κορυφαίος εργοδότης της Κύπρου

 

Περιβάλλον σταθερής καριέρας

 

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

 

Ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός με 22.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο στον οποίο ο κάθε εργαζόμενος της αποτελεί και τον καλύτερο πρεσβευτή της. Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρίας Νίκη Διονυσίου αναπτύσσει στην «Σημερινή της Κυριακής το εργασιακό παρόν και μέλλον της ICTSστην Κύπρο.

 

 

  1. Παρατηρούμε συνεχώς στις διάφορες ανακοινώσεις ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον «πρεσβευτή» της εταιρίας

 

«Πάνω από όλα οι άνθρωποι μας» στην ICTS. Η φιλοσοφία της ICTSστην Κύπρο στην παροχή υπηρεσιών βασίζεται στην ομαδική δουλειά. Η εταιρία μας προσφέρει ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο εκτιμά τους εργαζόμενους και στο οποίο τους δίνεται η ευκαιρία να επιτύχουν τους επαγγελματικούς στόχους τους. Με γνώμονα το όραμα τις αξίες μας σχεδιάζουμε πολιτικές που σέβονται την ανθρώπινη προσωπικότητα, προάγουν την διαρκή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και προβάλλουν την δύναμη της εταιρείας, που δεν είναι άλλη από τους ανθρώπους της. Για εμάςο κάθε ένας που έρχεται στην εταιρεία, γίνεται πρεσβευτής της ενώ για τον κάθε ένα ξεχωριστά η ICTS έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό μονοπάτι καριέρας. Αυτή ισχύει παγκόσμια για όλους τους άνω των 22.000 υπαλλήλων που εργοδοτεί η εταιρία σε κάθε χώρα.

 

  1. Γιατί να επιλέξει κάποιος να εργαστεί στην ICTS;

 

Η ICTS είναι ένας Πραγματικός Εργοδότης Επιλογής! Μπορεί να ξεκίνησε με μικρά προσεχτικά βήματα πριν από 10 χρόνια, σήμερα που μιλάμε όμως βλέπουμε την αξία του πραγματικού πανευρωπαϊκού κολοσσού που επιλέγουν όλοι είτε να εργαστούν είτε να συνεργαστούν μαζί του.

HICTSστη Κύπρο παρέχει έναΑσφαλές Εργασιακό Περιβάλλον, η εταιρία μας είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο OHSAS 1800.Εφαρμόζουμε πρόγραμμα παροχής κινήτρων δώρων, bonusκαι επιβράβευσης των εργαζομένων καθώς και πολιτική ίσων ευκαιριών, που αυξάνουν κατά πολύ τις μηνιαίες αποδοχές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρία του κλάδου. Μεριμνούμε για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού μας και την επαγγελματική του ανέλιξη. Δημιουργείται έτσι ένα μοναδικό περιβάλλον σταθερής καριέρας στις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες θέσεις ασφάλειας και ευκαιρίες συνεχούς εξέλιξης.

Εκατοντάδες εισρέουν από όλη την Κύπρο στα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού της ICTS σε Λάρνακα και Πάφο αρχικά για να αποκτήσουν την πολύτιμη πιστοποίηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) και την πιστοποιημένη εκπαίδευση της ICTS. Προφανώς δεν είναι όλοι κατάλληλοι γι` αυτές τις θέσεις ωστόσο η εταιρία καταφέρνει να έχει υψηλό ποσοστό διατήρησης εργαζομένων 78% - 96% ετησίως. Η «Αξία και η Τιμή» να έχεις κεντρικό ρόλο στα Αεροδρόμια και στα Λιμάνια, είτε ως φρουρός είτε ιδιαίτερα στις νέες θέσεις του Ελεγκτή Ασφάλειας και του Screener είναι τεράστια!

 

  1. Θα θέλατε να μας αναπτύξετε τον τρόπο ανταμοιβής των εργαζόμενων στην εταιρία σας;

 

Δεδομένης της φιλοσοφίας και των αξιών της εταιρίας μας, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από τον άνθρωπο, η ICTS επενδύει όλους τους πόρους της στους υπαλλήλους της, παρακολουθώντας την απόδοση και τις ανάγκες τους. Κάθε μέρα για μας είναι μέρα των εργαζομένων. Γι` αυτό προσφέρουμε ένα πακέτο πρόσθετων ωφελημάτων και επιδομάτων στις αποδοχές τους, το οποίο περιλαμβάνει: Bonus επιβράβευσης των καλύτερων με βάση την αξιολόγηση, απόδοση και το επίπεδο πιστοποίησής τους,  συνεισφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οικονομικές και εργασιακές διευκολύνσεις, μέτρα διαχείρισης παραπόνων, στήριξη σε ευπαθείς ομάδες, διαδικασίες αξιολόγησης και αναβάθμισης σε ανώτερες θέσεις, πρόγραμμα συνεχούς επικοινωνίας με τους προϊσταμένους και την διοίκηση της εταιρίας, παροχή σύμβουλου υγιεινής και ασφάλειας, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, ακόμη και νομική βοήθεια όταν χρειαστεί.

 

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι μόνο στην ICTS προπληρώνεται η άδεια του φύλακα έως να πιστοποιηθεί ο υποψήφιος! Πρώτη και Μόνη η ICTS εισήγαγε στα Αεροδρόμια και στα Λιμάνια από το 2017 το ωρομίσθιο από 5,20 ευρώ μικτά και όχι 4,90, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναλόγως της θέσης και του έργου που αναλαμβάνουμε στη Κύπρο ξεπερνά τα 5,50 ευρώ και φτάνει τα 5,70 ευρώ την ώρα.  Ο κόσμος της ICTS αποκτά την Πιστοποίηση του ΤΠΑ που σε όλη την Ε.Ε. κοστίζει εκατοντάδες ευρώ, εισπράττοντας επιπλέον μπόνους 150 ευρώ με την πιστοποίηση τους, την πρόσληψη τους και την πρώτη μισθοδοσία τους. Επενδύουμε συνεχώς κάθε τόσο με νέα μπόνους και επιδόματα!

 

  1. Παρατηρούμε ότι έχετε και πρόγραμμα βραβεύσεων των καλύτερων εργαζομένων σωστά;

 

Η ICTSδιακρίνεται και ξεχωρίζει για τα προγράμματα αξιολόγησης και επιβράβευσης στους καλύτερους και αποτελεί την μοναδική εταιρία που αξιολογεί και επιβραβεύει τους εργαζόμενους της κάθε μήνα!  Το ξέρετε το «Employee of the month;» Σε κάθε σταθμό ο/η εργαζόμενος που διέπρεψε στο τομέα του/της αξιολογείται και λαμβάνει ξεχωριστό μπόνους. Στην ICTS οι άνθρωποι έχουν φωνή! Λένε τις ιδέες τους και οι καλύτερες αξιολογούνται και βραβεύονται.

Σε συνέχεια με τα παραπάνω, η Διοίκηση βραβεύει κάθε μήνα και κάθε χρόνο τους 3 καλυτέρους πιστοποιημένους από το ΤΠΑ Screeners δίνοντας νέα επιπλέον μπόνους.

Στο τέλος του χρόνου γίνονται μεγάλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το προσωπικό και δεξιώσεις. Στο χριστουγεννιάτικο πάρτι των ανθρώπων της ICTS βραβεύονται οι καλύτεροι της χρονιάς (Employees of the Year) απ` όλη την Κύπρο!

 

 

  1. Αν σας ζητούσα, να συνοψίσετε τις αλλαγές που θέλετε να δείτε να συμβαίνουν στην ICTS, μέσα στο 2019 τι θα μου λέγατε;

 

Στόχος της εταιρείας το 2019 είναι να διακριθεί ως ο κορυφαίος εργοδότης της Κύπρου.Στοχεύουμε να διευρύνουμε τη βάση των εργαζομένων μας και να αυξήσουμε τις αποδοχές ιδιαίτερα εκείνων που διακρίνονται για την εξειδικευμένη πιστοποίησή τους και την ιδιαίτερα αυξημένη συνεισφορά τους στην εταιρεία. Επιπλέον, ο όμιλός μας, επενδύοντας στην τεχνολογία παγκοσμίως, σκοπεύει να εισάγει σε συνεργασία με τους πελάτες μας νέες τεχνολογικές λύσεις. Παράλληλα στοχεύουμε να εξαπλωθούμε σε περισσότερα έργα κρίσιμων υποδομών, όπως είναι οι λιμενικές εγκαταστάσεις, οι μαρίνες, οι πετρελαϊκές και ενεργειακές δομές, αλλά και στους τομείς των τραπεζών, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, όπου ήδη έχουμε αρχίσει την πρώτη φάση της συνεργασίας μας με το καζίνο.  Δεδομένου της περιορισμένης αγοράς εργασίας στην Κύπρο, η ICTSμέσα στο 2019 εγκαινιάζει νέες συνεργασίες και μοντέλα πρόσληψης, ενισχύοντας το Τμήμα Προσωπικού. Μια από τις πιο κρίσιμες ενέργειες σ` αυτό το πλαίσιο είναι η αποκλειστικότητα.