Η ICTS βραβεύθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ασφάλειας Πτήσεων

28 Δεκεμβρίου 2018

Η ICTS βραβεύθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ασφάλειας Πτήσεων

 

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, η  ICTS συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα CRISIS MANAGEMENT PLANS IN AVIATION

 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Συνεδρίου το MediterraneanFlightSafetyFoundation (FSF) τίμησε την ICTS στη Κύπρο για την συνεισφορά της εταιρίας στην Ασφάλεια των Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφο, με το σχετικό Βραβείο να το παραλαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ICTS στην Κύπρο, κ. Παναγιώτης Φιστέδης. 

 

Η επιβράβευση αυτή οφείλεται στην απόλυτα συντονισμένη συνεργασία της ICTS με την HermesAirports  και φυσικά το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και την Αστυνομία, όπως δήλωσε και ο κ. Φιστεδης. 

 

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το MediterraneanFlightSafetyFoundation (FSF) και τη HermesAirports, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κρατικών υπηρεσιών της Κύπρου και ξένων κρατών καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

 

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει τα πιθανά σενάρια έκτακτης ανάγκης τα οποία ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις αερομεταφορές και άλλες συναφείς δραστηριότητες, να επισημανθεί η ανάγκη ύπαρξης λεπτομερών σχεδίων έκτακτης ανάγκης για κάθε ένα από αυτά τα σενάρια αλλά και η σημασία του συντονισμού και της αποτελεσματικής εποπτείας των σχεδίων από μια αρμόδια κρατική αρχή. Επίσης μέσα από συζήτηση για τον εντοπισμό κενών και αδυναμιών εξήχθησαν συμπεράσματα σχετικά με τους πιθανούς τρόπους για την αντιμετώπισή τους.